Când nivelul de hormoni tiroidieni scade dezechilibrul duce la instalarea unei boli numite hipotiroidie. Recunoaște dereglările glandei tiroide de la primele simptome!

Îngrășarea fără explicație

Alimentația nepotrivită și sedentarismul pot cauza îngrășarea, dar dacă acumularea de kilograme se face brusc, este posibil ca la mijloc să fie o afecțiune precum hipotiroidia.

Boala afectează funcțiile metabolice și afectează capacitatea organismului de a arde grăsimile.

Schimbările bruște ale stării de spirit

În cazul în care glanda tiroidă începe să secrete o cantitate mai mică de hormone tiroidieni, pot apărea schimbări de stare.

Cei care suferă de hipotiroidie se pot confrunta și cu stări de anxietate, depresie, stres accentuat, probleme de memorie. Dezechilibrul hormonal afectează și buna funcționare a sistemului nervos.

Constipația

Dificultatea de a elimina reziduurile reținute la nivelul colonului poate fi o problemă digestivă, dar și un simptom al hipotiroidiei. Glanda tiroidă influențează metabolismul și activitatea tractului digestiv.

Dereglarea glandei tiroide slăbește abilitatea intestinului de a se contracta și de a funcționa normal.

Oboseala

Starea de somnolență de care nu mai scapi de-a lungul zilei, nici măcar dacă te odihnești suficient este și ea un semnal de avertizare al prezenței unei boli.

Nu întotdeauna indică hipotiroidie, însă n-ar fi rău să consulți medicul de familie și să faci un set de analize.

Colesterolul mărit

Dacă ai observat după efectuarea analizelor medicale anuale că ai un nivel ridicat de colesterol, evită să faci exces de grăsimi și carbohidrați.

Colesterolul mărit este un semn că este posibil să suferi de hipotiroidie. Corpul începe să-și piardă abilitatea de a îndepărta lipidele de pe pereții arterelor, ceea ce duce la creșterea colesterolului.